Denkreis... Wat is het aanbod?

AANBOD

Wat kan ik weten? Wat kan ik leren? Bovenstaand filmpje is een korte samenvatting van wat filosoferen met kinderen inhoudt. Wil je er meer over weten en leren dan kun je een workshop of een training volgen. Ben je als school geïnteresseerd dan kunnen er maatwerk trainingen georganiseerd worden voor het gehele team. Daarnaast is het mogelijk om door middel van coaching te leren filosoferen. 

workshop denkreis filosoferen verhoef onderwijs

WOrkshop

Denkreis biedt drie workshops aan. Een workshop voor leerkrachten, een worshop voor directeuren en een workshop voor ouders.
De workshop is voor een ieder die nieuwsgierig is naar filosoferen met kinderen. In een korte tijd komen alle onderdelen van de filosofische dialoog aan bod. Met deze kennis is het mogelijk om de andere dag te gaan filosoferen in het team, in de klas of aan de keukentafel.  

 

luchtballon denkreis filosoferen kinderen verhoef onderwijs

Training

In vier bijeenkomsten leer je hoe je als leerkracht krachtige filosofische gesprekken kunt voeren met de kinderen in je klas. Naast theorie bestaat de training vooral uit oefenen en toepassen van het geleerde. Zoals het maken van goede filosofische vragen, het oefenen van een socratische houding en het stellen van horzelvragen. Centraal staat de denkmat, je leert hoe je deze in kunt zetten tijdens de denkreizen. Bij het volgen van de training krijg je de denkmat kado.

denkreis filosoferen doel verhoef onderwijs coaching

coaching

Heb je een workshop of training gevolgd of leer je het beste op de werkvloer dan is coaching mogelijk. De coach kan een filosofische dialoog met jouw klas voeren terwijl jij als leerkracht toekijkt. De coach kan ook samen met de coachee een filosofisch gesprek met de leerlingen voeren. Daarnaast is het mogelijk om via video-interactie de filosofische dialoog te leren. 

teamcursus denkreis filosofische dialoog verhoef onderwijs

teamcursus

Scholen die het belang van de filosofische dialoog erkennen en schoolbreed willen implementeren kunnen een teamcursus aanvragen. Samen zal onderzocht worden hoe de filosofische dialoog aan kan sluiten bij de visie van de school en het bestaande curriculum. Door praktijkgericht onderzoek, door een analyse van de bestaande situatie en door middel van de dialoog wordt een implementatieplan gemaakt om tot de gewenste situatie te komen. Maatwerk als basis voor verandering.

- Aristoteles -

"Twijfel is het begin van wijsheid."